Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
"Taureņa efekts": veiksmīgi noritējusi pirmā "Pieredzes diena"
Publicēts 27. maijā, 2009.
Šī gada 22. maijā labdarības kampaņas "Taureņa efekts" ietvaros notika "Pieredzes diena", ko organizēja Latvijas Interneta Pētniecības Centrs

Rīgas bērnunamā "Imanta" viesojās šuvējas, frizieri, žurnālisti, PR speciālisti un studenti, kas stāstīja par savām profesijām un aktīvo dzīves pozīciju. Nākotnē tiek plānots organizēt "Pieredzes dienas" arī citos bērnunamos.

 Organizatori izsaka lielu pateicību tiem, kuri atsaukušies aicinājumam piedalīties: žurnāla "Kosmetik Balticum" pārstāvei Tatjanai Lavrenko, tagadējai pasniedzējai, bet bijušajai radiogeišai Ivai Adamsai, Rīgas Stila un Modes profesionālās vidusskolas pedagoģiskajam kolektīvam, avīzes "Telegraf" žurnālistei Jūlijai Škoļnikovai un portāla telegraf.lv korespondentam Mihailam Kozlovam un, protams, arī pārējiem viesiem!

Vislatvijas labdarības akcija "Taureņa efekts" tika uzsākta aprīļa sākumā; tās mērķis – palīdzēt bērnu namu audzēkņiem adaptēties sabiedrībā pēc tam, kad viņi ir sasnieguši pilngadību un ir spiesti pamest ārpusģimenes aprūpes iestādi. Tuvāko mēnešu laikā labdarības kampaņas "Taureņa efekts" ietvaros iluzionisti Jeļena un Genādijs Paļčevski organizē tūri visos Latvijas bērnu namos, sniedzot bezmaksas koncertus. Akcijā iesaistījies arī fotogrāfs Māris Kiseļovs, kurš fotografē bērnus, lai rezultātā izveidotu fotoalbumu labdarības nolūkos.

Sadarbībā ar labdarības fondu "Spārni" šīs akcijas nolūkā atvērts konts un telefona līnija ziedojumu vākšanai. Saziedotie līdzekļi tiks izmantoti, lai piesaistītu karjeras speciālistus un potenciālos darba devējus, kas palīdzētu bērnu namu audzēkņiem apzināties savu profesionālo aicinājumu, apgūt darba iemaņas un atrast vietu sabiedrībā.

Turklāt akcijas blogā efekts.blogspot.com katrs var atrast sarakstu ar bērnu namu materiālajām vajadzībām, kas tika noskaidrotas aptaujā, kuru veica PR aģentūra "A.W.Olsen & Partners". Organizatori cer, ka šāda pieejamā informācijas apjoma dēļ labdari varēs palīdzēt bērnu namiem tieši ar to, kas tiem visvairāk nepieciešams.

Bankas konts ziedojumiem
A/S "SEB banka" konts (latu): LV36UNLA0050013848602
Nodibinājums "Labdarības fonds "Spārni"
Reģ. Nr. 40008122774

Tālrunis ziedojumiem
90006882

Ar vienu zvanu Jūs ziedosiet 1 latu akcijas mērķu īstenošanai
Bērnu namu materiālās vajadzības – efekts.blogspot.com

Projekta "Taureņa efekts" filozofija

Amerikāņu meteorologs un matemātiķis Edvards Lorencs izvirzīja Haosa teoriju, ietverot tajā koncepciju "Taureņa efekts", aprakstot, kā pat niecīgākās izmaiņas sistēmā var izraisīt milzīgas pārmaiņas kādā citā vietā. Šī ideja mūs iedvesmoja realizēt projektu, kura mērķis ir akcentēt, ka katrs Latvijas iedzīvotājs var līdzdarboties bērnu namu darbībā. Ieguldot pat niecīgākos resursus, mēs varam sasniegt varenus mērķus, tādēļ mēs esam pārliecināti, ka lielās lietas slēpjas mazajās. Projekta filozofija paredz, ka katrs var pievienoties tai jebkurā brīdī!

Paldies par palīdzību: Latvijas Televīzija, Izdevniecības nams Petits, Nacionālā ziņu aģentūra LETA, tirdzniecības centrs Mols, TOP radio, labdarības fonds Spārni, sūtījumu piegādātājs DPD, European Hit Radio, Radio Skonto, Latvijas interneta pētniecības centrs(LIPC), Detki.lv, Star Concert.

Paldies par projekta atbalstu: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: